Praktische informatie

Deze pagina biedt u praktische tips voor uw verblijf op Menorca, met informatie over geldzaken, veiligheid, gezondheid en telefonische bereikbaarheid.

Geldzaken

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

In Menorca betaalt men met de Euro. In alle grotere plaatsen en vakantieoorden zijn betaalautomaten te vinden waar u geld kunt pinnen. De meeste restaurants, hotels en winkels accepteren een creditcard. Bij betaling met creditcard wordt u steeds vaker gevraagd om uw pincode in te toetsen en ook moet u uw legitimatiebewijs kunnen tonen.

Bellen

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Met uw mobiele telefoon heeft u over het algemeen goed bereik op Menorca. Belt u liever met een vaste telefoon, dan kan dat met de openbare telefoons die in bijna elke plaats te vinden zijn. De meeste toestellen zijn kaarttelefoons. Telefoonkaarten kunt u kopen in tabakswinkels en in de meeste souvenirswinkels. Belt u naar Nederland, dan dient u eerst 0031 (mobiel: +31) in te toetsen. Vergeet hierna niet de eerste 0 van het Nederlandse (net)nummer weg te laten.

Gezondheid

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Voor een verblijf op Menorca heeft u geen vaccinaties nodig. Wel is het verstandig om u altijd goed te beschermen tegen de zon, die zeer fel kan zijn zonder dat u dat door heeft, omdat er op Menorca vaak een verkoelend briesje staat. In veel plaatsen op Menorca vindt u een apotheek waar u terecht kunt met eenvoudige medische vragen.

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Veiligheid

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Hoewel Menorca een veilige vakantiebestemming is, zijn op het eiland wel zakkenrollers actief en ook diefstal komt voor. Gebruik in uw hotel of appartement, indien aanwezig, altijd uw kluisje voor het opbergen van uw waardevolle spullen. Laat uw waardevolle spullen in elk geval nooit onbeheerd ergens achter, ook niet in uw afgesloten auto.

Overige informatie

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Tot slot nog enkele wetenswaardigheden over Menorca:

  • Zowel Spaans als Catalaans zijn officiële talen op Menorca. De meeste bewoners spreken een regionale variant van het Catalaans, het Menorquí.
  • U kunt op Menorca dezelfde stekkers gebruiken als in Nederland.
  • Veel winkels en musea zijn tussen circa 13.30 en 16.30 uur gesloten. Houdt hier dus rekening mee wanneer u een dagje wilt winkelen of een museum wilt bezoeken.
  • In restaurants is een fooi van 5-10% gangbaar en ook taxichauffeurs, parkeerwachters en gidsen verwachten een fooi.