Vervoer op Menorca

De makkelijkste manier om u te verplaatsen op Menorca is per (huur)auto. Tussen de grotere steden rijden bussen.

Autohuur

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

In bijna elke toeristische plaats kunt u een auto huren. Hiervoor moet u 21 jaar of ouder zijn en minimaal één jaar in het bezit van uw rijbewijs. Zorgt u ervoor dat u een goede verzekering afsluit wanneer u een auto huurt en verzeker u ervan dat u precies weet waarvoor u bent verzekert, zodat u niet voor verrassingen komt te staan. De prijzen voor het huren van een auto verschillen per aanbieder. Kijkt u dus altijd bij een aantal verschillende aanbieders om de prijzen te vergelijken. Het is ook mogelijk om vanuit Nederland al een auto te huren, of direct bij aankomst op het vliegveld.

Scooters en motoren

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Scooters en motoren zijn een populair vervoermiddel op Menorca en u kunt deze in vrijwel alle toeristische plaatsen huren. De huur van een scooter bedraagt gemiddeld 34 euro per dag.

Taxi

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Taxi’s in Menorca zijn voor Nederlandse begrippen niet duur. Taxi’s zijn wit en hebben een groen licht op het dak en zijn gemakkelijk te vinden. Taxichauffeurs rijden op meter of op een vastgesteld tarief. Wanneer u lange afstanden wilt afleggen, is het verstandig om van te voren een bedrag af te spreken met uw taxichauffeur. Extra kosten worden in rekening gebracht voor ritten in de avond, bagage en soms wanneer u met veel passagiers bent.

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Openbaar vervoer

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Tussen de grote steden op Menorca, zoals Maó , Ciutadella en Es Mercadal rijden bussen. In het hoogseizoen rijden deze bussen met enige regelmaat, maar in het laagseizoen rijden ze maar enkele malen per dag. Houdt u, wanneer u met de bus reist, altijd goed in de gaten wanneer de laatste bus terug naar uw bestemming vertrekt. Reizen met de bus is een goedkope manier om u op Menorca te verplaatsen.