Fornells

Fornells is een vissersdorp gelegen aan de noordkust van Menorca. Het dorp staat bekend om de zeer goede visrestaurants.

Fornells is een traditioneel vissersdorp in het noorden van Menorca. Het is geliefd vanwege de uitstekende visrestaurants die in het dorp gevestigd zijn, maar ook vanwege het grote aanbod aan watersportmogelijkheden. De baai is 5 kilometer lang en ongeveer 2 kilometer breed en op het water kunt u surfen, zeilen en kajakken. Met uw kajak kunt u varen naar de vier prachtige inhammen in de baai, die alleen per boot te bereiken zijn. Ook duiken is mogelijk in de baai van Fornells.

Restaurants

Wanneer u na alle watersportactiviteiten honger hebt gekregen, kunt u in Fornells genieten van een heerlijke vismaaltijd. Het dorp is vooral populair vanwege de lokale specialiteit, de caldereta de llagosta, een kreeftstoofpot. Deze is zelfs zo goed dat koning Juan Carlos vanaf zijn vakantieadres in Mallorca met zijn jacht naar Fornells komt om daar van deze specialiteit te genieten. Het gerecht is prijzig, maar wanneer u van kreeft houdt zeker de moeite waard.

Andere bezienswaardigheden

Meer bezienswaardigheden op Menorca:

Foto’s van Fornells

Ligging