Stranden op Menorca

Menorca heeft zeer veel mooie stranden, variërend van de grotere bij Son Bou en Punta Prima tot de kleine, romantische Calas Vírgenes.

Son Bou

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Ten zuiden van Alaior ligt langs de kust het langste strand van Menorca, het Son Bou-Sant Jaume strand. Het is een meer dan 2 km lang zandstrand, dat langzaam in zee afloopt en daarom ook geschikt is voor kinderen. Let u wel altijd goed op de waarschuwingsvlaggen, want bij Son Bou kan sprake zijn van een gevaarlijke stroming. Bij het strand vindt u diverse strandbars en watersportmogelijkheden.

Cala Galdana

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Aan de zuidkust van Menorca, ten zuiden van Ferreries, ligt het strand van Cala Galdana, één van de mooiste stranden van het eiland. Het is een hoefijzervormig zandstrand dat omgeven wordt door rotsen met pijnbomen. Op het strand bevinden zich enkele strandbars en tussen de pijnbomen aan de rand van het strand staan picknicktafels. Het strand draagt de blauwe milieuvlag.

Cala en Porter

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Het strand van Cala en Porter aan de zuidkust van Menorca is gelegen in een diepe inham. Het is een mooi zandstrand met fijn wit zand, dat langzaam in zee afloopt. Het water is kristalhelder en daardoor uitermate geschikt voor snorkelaars. Aan één zijde van het strand bevinden zich enkele bars en ook toiletten. Op het strand kunt u ligstoelen, parasols en ook waterfietsen huren. Gedurende de zomermaanden is er dagelijks strandbewaking.

Punta Prima

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Op de zuidoostelijke punt van Menorca ligt de badplaats Punta Prima, dat een mooi, wit zandstrand heeft. Op het strand vindt u twee strandbars, waar u terecht kunt voor een drankje of een versnapering, maar ook een complete maaltijd kunt bestellen. Houdt u wanneer u de zee in gaat altijd de waarschuwingsvlag in de gaten, want gevaarlijke onderstromingen komen regelmatig voor.

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Arenal d’En Castell

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Aan de noordkust van Menorca ligt het strand van Arenal d’En Castell. Het is een hoefijzervormig goudkleurig strand met ondiep water dat geschikt is voor kinderen. Het strand wordt omgeven door pijnbomen wat het een vriendelijke indruk geeft. Op het strand kunt u waterfietsen, motorboten en surfplanken huren. Het Playa Arenal d’En Castell is beloond met de blauwe milieuvlag voor schone en veilige stranden.

Binibequer

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Het strand van Binibequer is niet groot, maar wel de moeite waard. Het is een mooi wit zandstrand in een baai met kalm water. Op het strand zijn openbare toiletten te vinden en ook een zeer goede strandbar. U kunt waterfietsen, waterscooters en kayaks huren en tevens ligstoelen. Aan de landzijde van het strand vindt u wat beschutting tegen de zon en hier zijn enkele picknicktafels geplaatst.

Calas Vírgenes

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Menorca kent vele natuurlijke, beschutte baaien en hier bevinden zich de mooiste stranden. De baaien worden de Calas Vírgenes genoemd, de maagdenbaaien, en de meeste zijn alleen te voet of per boot bereikbaar. Soms moet u betalen om uw auto te parkeren of om een stuk privéland te doorkruisen. Deze maatregelen moeten ervoor zorgen dat de stranden rustig blijven. De meeste stranden hebben geen voorzieningen, dus wanneer u besluit een bezoek te brengen aan één ervan, zorgt u dan voor voldoende water en wat te eten. Enkele Calas Vírgenes die per auto en slechts een korte wandeling te bereiken zijn, zijn Cala Turqueta, Algaiarens en Cala Macarella en Cala Mitjana.