Entertainment op Menorca

Op het gebied van entertainment heeft u op Menorca de keuze uit waterparken, een dierentuin en enkele speelparken. Grote attractieparken kent het eiland niet.

Waterparken

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Menorca heeft twee waterparken, te weten Aquacenter Menorca in Los Delfines bij Ciutadella en Aquarock in Cala’n Bosch. In beide parken vindt u verschillende soorten glijbanen en zwembaden. Naast waterpret bieden zowel Aquacenter als Aquarock kartmogelijkheden en andere speeltoestellen, waaronder luchtkussens en trampolines. In de restaurants op de parken kunt u terecht voor een snelle snack en in Aquacenter is het ook mogelijk om te picknicken.

Dierentuin

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Een leuk dagje uit op Menorca is een bezoek aan dierentuin/zoölogisch park Lloc de Menorca. Het park is erop ingericht om bezoekers zo dicht mogelijk bij de dieren te laten komen, zonder dat de dieren hier last van hebben. Uw kinderen krijgen de mogelijkheid om geiten te voeren, paarden te aaien, apen, struisvogels en kangoeroes van dichtbij mee te maken. In het park zijn geen tijgers, leeuwen, olifanten of giraffes. Vooral voor kleine kinderen is het een leuk park met picknickmogelijkheden en een kleine speeltuin. In Lloc de Menorca kunt u ook paintballen. Het park bevindt zich in de Urbanizacio L’Argentina langs de weg tussen Maó en Ciutadella.

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Attractiepark

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Menorca kent geen grote attractieparken, maar wel een aantal kleinere speelparken, waar zeker kleinere kinderen zich prima zullen vermaken. Bij de plaats Son Parc bevindt zich het Hort de Llucaitx Park. In dit recreatiepark kunnen kinderen van alles en nog wat doen. Zo kunnen ze paard- of ponyrijden en boerderijdieren voeren. Met de hele familie midgetgolfen is eveneens een gezellige optie. De trampolines van het park bieden uren springplezier en de speeltuin met diverse speeltoestellen wordt ook druk bezocht. Het San Jaime resort in Son Bou richt zich op gezinnen met kinderen en in de San Jaime Club vindt u een klein waterpark en bovenal een houten labyrint, waarin tovenaars, heksen en feeën u en de kinderen een handje op weg helpen of u juist tegenwerken.

Karten

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Op Menorca zijn enkele kartcircuits gelegen. Zo vindt u bij Menorca Aeroclub tussen Maó en Sant Luis een kleine en smalle kartbaan met verschillende types karts, zodat ook kleine kinderen een rondje kunnen maken. Een tweede kartcircuit vindt u bij het waterpretpark Aquarock in Cala’n Bosch. Dit is een mooi circuit met goed asfalt, waar u de mogelijkheid heeft een dagje waterpret te combineren met een racewedstrijdje. Tot slot vindt u in Costa Nova nog Karting Costa Nova.