Sport op Menorca

Op Menorca heeft u diverse mogelijkheden tot het beoefenen van watersporten en verder kunt u golfen, paardrijden of duiken.

Golf

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Op Menorca is één golfbaan gelegen, te weten Golf Son Parc. Het is een 18 holes (par 69) baan die in 2006 officieel geopend werd. Voorheen telde de Golf Son Parc slechts 9 holes. De baan is ontworpen door (het bedrijf van) ex-Ryder Cup speler Dave Thomas. De later aangelegde holes liggen langs een natuurreservaat, waardoor u zich in een prachtige omgeving begeeft tijdens het golfen. Wanneer u in het hoogseizoen wilt gaan golfen is het aan te raden van te voren te reserveren, zeker als u in de ochtend of avond wilt spelen om het heetst van de dag te ontlopen.

Watersport

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

De wateren rond Menorca lenen zich uitstekend voor watersporten. Met name zeilen is erg populair op het eiland en jaarlijks vinden ook enkele wedstrijden plaats. Tochten per boot bieden u de uitgelezen mogelijkheid om de kustlijn van Menorca te bewonderen en een bezoek te brengen aan de vele baaitjes, waarvan sommige alleen via het water of te voet te bereiken zijn, de zogenaamde Calas Vírgenes. Watersportcentra vindt u onder andere in Ciutadella, Maó, Fornells en Cala’n Bosch.

Duiken

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Op Menorca bevinden zich diverse duikscholen en duiken wordt veel gedaan in de wateren rond het eiland. Het water is zeer helder met vaak zicht tot 30 meter. Enkele scholen hebben toestemming om in het onderwaterreservaat langs de noordkust van Menorca te duiken. In het reservaat leeft een grote verscheidenheid aan vissen en een duikexpeditie in dit gebied is absoluut de moeite waard. Ook leuk is het om op uw duikexpeditie grotten langs de kust te bezoeken. Son Bou Scuba is de enige Nederlandse duikschool op Menorca. maar u kunt ook goed terecht bij het Engelstalige Diving Menorca.

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Paardrijden

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Paarden zijn zeer belangrijk in de Menorcaanse cultuur. Het eiland heeft een eigen paardenras, het Menorcaanse paard of Menorquin. Het zijn prachtige, temperamentvolle, intelligente en snelle paarden. Ze worden gebruikt voor Menorcaanse dressuur, doma Menorquina die een hoofdrol speelt op de grootste festivals van het eiland. Vanwege de lange paardentraditie op Menorca heeft u als toerist ook volop mogelijkheden om te paard het eiland te verkennen. Het eiland kent vele paden die vrijwel verkeersvrij zijn en daardoor geschikt voor paardrijders. Langs de kust loopt de Camí de Cavalls, letterlijk de weg van de paarden, die sinds mei 2011 weer volledig toegankelijk is. Behalve ruiters, kunnen ook wandelaars van het pad gebruik maken. In een Engelstalige informatiefolder over paardrijden op Menorca vindt u een overzicht van maneges en rijscholen.