Ontspanning op Menorca

Menorca is een prachtig eiland dat als geheel door UNESCO is uitgeroepen tot bioreservaat. Alle gelegenheid dus om te genieten van rust en natuur tijdens een fiets- of wandeltocht.

Wandeltochten

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Menorca is een echt wandelparadijs. Omdat het massatoerisme het eiland (nog) niet ontdekt heeft, blijft het eiland rustig en de natuur ongerept. Bovendien is het eiland relatief vlak en hoeft u dus geen geoefende wandelaar te zijn om op Menorca mooie wandelingen te maken. Zowel wandelingen langs de kust of door het binnenland van Menorca zijn de moeite waard. Op de website van de toeristenbureaus van de Balearen vindt u enkele wandelroutes die in het Engels zijn uitgeschreven. Vergeet wanneer u gaat wandelen niet voldoende water mee te nemen en bescherming tegen de zon.

Fietstochten

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Fietsen is bij uitstek de manier om Menorca te verkennen. Het is een relatief vlak eiland, dus tochten zijn over het algemeen niet zwaar. Bovendien bereikt u met de fiets de mooiste plekjes zonder de natuur te verstoren. Fietsen zijn in vele plaatsen te huur. Op de website van de toeristenbureaus van de Balearen vindt u enkele fietsroutes die in het Engels zijn uitgeschreven. Wanneer u een gedetailleerde kaart heeft van Menorca is het goed mogelijk om zelf uw routes uit te stippelen.

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Winkelen

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Een dagje winkelen kunt u in Maó of Ciutadella, waar u diverse boetiekjes en kleine winkels vindt. Vooral wanneer het markt is in de steden is een winkeldagje erg leuk. In de zomermaanden is in Ciutadella iedere morgen een ambachtsmarkt en daarnaast vinden het gehele jaar door wekelijkse markten plaats. Ook in Maó worden diverse markten georganiseerd, waaronder een ambachtsmarkt, die opgeluisterd wordt door muziekoptredens.