Excursies op Menorca

Op Menorca heeft u de keuze uit diverse excursies, waarvan vele zich merendeels op een boot zullen afspelen.

Bootexcursies

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Net als op andere eilanden heeft u ook op Menorca de mogelijkheid om verscheidene bootexcursies te boeken. Deze excursies verschillen in duur, type boot en route. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een tocht op een glasbodemboot, zodat u de onderwaterwereld rondom Menorca kunt bewonderen. Wellicht heeft u echter altijd al een tocht met een catamaran willen maken en kiest u liever daarvoor. Diverse zeiltochten brengen u naar de mooiste baaien van Menorca, die vaak over land slechts door middel van een lange wandeling te bereiken zijn.

Eilandtour

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Wanneer u op één dag verschillende bezienswaardigheden wilt zien, is een eilandtour wellicht iets voor u. Eilandtours duren meestal de hele dag en u wordt per bus of jeep van de ene bezienswaardigheid naar de andere vervoert. Onderweg krijgt u vaak nog informatie over het landschap of bijzondere plaatsen. Excursiebureaus bieden niet allemaal hetzelfde programma aan, dus kijkt u van tevoren even wat u graag wilt zien. Veel bezochte plaatsen tijdens eilandtours zijn Maó, Ciutadella, Fornells en Monte Toro, het hoogste punt van het eiland. De meeste excursies maken ook een stop bij één van de mooie baaien die Menorca rijk is en u krijgt dan de gelegenheid om een verfrissende duik te nemen.

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Binnenland Menorca

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Wanneer u de voorkeur geeft aan een excursie zonder een bezoek aan één van de steden van Menorca kunt u kiezen voor een tocht door het binnenland. Een onderdeel van deze excursies kan bijvoorbeeld een bezoek aan een kaasboerderij zijn, waarbij u uitleg krijgt over hoe de Menorcaanse kaas wordt gemaakt. Een wandeling door de prachtige natuur van Menorca behoort tot de mogelijkheden. Ook voor deze eilandtours geldt dat ze per aanbieder verschillen en de keuze is uiteindelijk uiteraard aan u.